Kindred neemt het Britse 32Red over

Het Zweedse online gaming bedrijf, Kindred Group (vroeger bekend als Unibet), heeft een overeenkomst bereikt om zijn kleinere Britse rivaal 32Red over te nemen voor een bedrag van £175,6 miljoen.

De twee bedrijven maakten de overname vorige week bekend op de London Stock Exchange. De overeenkomst zet de trend van overnames door in de gaming industrie. Voor Kindred is het niet de eerste keer dat zij een overname doen. In 2015 waren zij nog betrokken bij de overname van Stan James.

De aandelen van 32Red gingen tijdens de drie weken voor de overname de hoogte in naar aanleiding van speculatie over een overname.

Henrik Tjärnström, CEO van Kindred Group, zei: “De overname van 32Red ligt in de lijn van onze multi-brand strategie en onze wens om ons bedrijf te laten groeien in gereguleerde en bijna-gereguleerde markten… 32Red heeft een sterke reputatie, zet zijn klanten op de eerste plaats en deze bedrijfscultuur is een match met de cultuur van Kindred. Wij zijn verheugd om 32Red en zijn personeel te verwelkomen in de Kindred Group en kijken uit naar een vlotte samenwerking om ons merk verder te doen groeien.”

De groep heeft reeds bevestiging ontvangen van de aandeelhouders, die samen een aandeel van 71,1% hebben in 32Red, dat zij de overeenkomst zullen aanvaarden op voorwaarde dat Kindred 75% van het bedrijf in handen krijgt.